Dokumentarskolen

For syvende gang starter vi et nyt hold på Dokumentarskolen. Hvis du har en idé til et dokumentarisk projekt, en film, podcast eller bog, du gerne vil arbejde med, er Dokumentarskolen måske noget for dig.
Vi er to dokumentarister – forfatteren Peter Øvig og dokumentarinstruktøren Jakob Gottschau – som igen vil gennemføre et forløb for talenter med ambitiøse dokumentaridéer.
Tidligere deltagere har færdiggjort bøger, podcast og dokumentarfilm, der er blevet publiceret hos DR, i Politiken og på førende forlag. Du kan se eksempler på værker og læse evalueringer fra eks-deltagere herunder.

Vi tager udgangspunkt i vores egne erfaringer gennem tredive år. Målet med ethvert arbejde på skolen er at skabe et dokumentarisk værk, som har et højt ambitionsniveau og vil kunne offentliggøres. Vi prioriterer en fortællende dokumentarisme, som ikke alene bygger på en omfattende research, men i lige så høj grad lægger vægt på i tekst, lyd eller billede at skabe en engagerende fortællemåde. Desuden vil der blive lagt vægt på løbende at afklare etiske dilemmaer i arbejdet med især de levende kilder. Vi vil i fællesskab udvikle og diskutere deltagernes projekter for at drive arbejdet fremad.
Vi optager seks til otte deltagere på baggrund af jeres egne idéer til et dokumentarisk projekt, som kan være en film, bog, artikelserie eller radio/podcast.
Vi mødes syv tirsdage plus en afslutningsfest fra begyndelsen af februar til maj 2024.
Deltagernes selvstændige drivkraft er altafgørende, og kursisterne forventes at aflevere nyt materiale til hver kursusgang.

Kursusledere:
Jakob Gottschau har siden 1994 lavet en lang række prisbelønnede dokumentarfilm og tv-serier, bl.a. ‘På sporet af den Hellige Krig’ ’Facebookistan’, 'Løgnefabrikken’ og ‘Kongehuset i Grønland’.
Peter Øvig Knudsen er uddannet fra Journalisthøjskolen 1987 og har siden 1999 lavet en række prisbelønnede dokumentariske bøger, bl.a. ’Blekingegadebanden’, ’Hippie’, ’Min mor var besat’ og ’Dem der ikke tier’.

Tid: Vi indleder med en intens workshop tirsdag den 6. februar 2024 fra kl. 13 til midnat og mødes derefter i alt seks tirsdage kl. 13 frem til maj, inden vi afslutter med en fest.
Sted: Skiftevis hos Peter privat i Gentofte og i Jakobs kontorer på indre Nørrebro.
Antal elever: 6 – 8.
Pris: I alt for indledende workshop og syv kursusgange og afslutningsfest: 8.000 kr. ved selvbetaling. 12.000 kr. hvis arbejdsgiver eller organisation betaler.
Optagelse: Skriv max. én side om din idé til et dokumentarisk projekt og din personlige motivation. Vedhæft max. tre minutters film- eller lydoptagelser eller max. tre siders tekst, som kunne indgå i dit projekt.
 Send det til: dokumentarskole@gmail.com
Ansøgningsfrist: Onsdag den 10. januar 2024 kl. 12.
Derefter vil vi invitere kvalificerede ansøgere til samtaler, som finder sted på Nørrebro onsdag den 16. januar.

Blandt andet har følgende bøger, film og podcasts været under udvikling på Dokumentarskolen:

Marcela 1989 af Rune Mielonen Grassov

Fulde liv af Anna von Sperling

Kelvins krig af Anders Lindemann

Terror i København 1985 af  Anne lea landsted

Ligger det i generne af Asger Lind Krebs
Elsk mig for evigt af Nana Toft
Imperiets børn af Anne Kirstine Hermann
Spurven af Kirstine Kloster Andersen
Krigen der splittede min familie af Benjamin Fischermann
Jesus unge soldater af Lisa Blond
Identitær af Rasmus Hage Dalland
Fri os fra medlidenhed af Asger Lind Krebs
Min Morfars Modstandskamp af Pernille Rølle

Reviews